Brussels Orienteering Challenge 2020-21 … and more !

Version FR ICI

logo_winter_challenge

Ontdek de oriëntatiesport in en rond Brussel dit najaar, wandelend of lopend, beginner of met al enige ervaring: voor elk wat wils! Wedstrijden en trainingen voor iedereen, in de stad, in het park of in het bos.

bxl-illus

Hieronder vind je de kalender van de wedstrijden en trainingen: klik op elke datum voor praktische details, locatie, voorinschrijving, enz. Tot slot voegen we een woordje uitleg toe voor wie onze sport wil ontdekken.

Kalender

Ben je een doorwinterde oriëntatieloper of een nieuwkomer?

De Brussels Orienteering Challenge is een reeks van 6 sportevenementen in een pittoreske wijk van Brussel of in het Zoniënwoud, om het oriënteren op uw niveau te beoefenen in een verrassende omgeving zo vlakbij de hoofdstad van Europa!

Wil je de oriëntatiesport ontdekken?

Bij elk van deze evenementen vindt u wat u zoekt: een aangepaste route en een persoonlijke ontvangst om u wegwijs te maken!

Op elke wedstrijd van de Brussels Orienteering Challenge zijn er beginnersomlopen (groen, blauw of zelfs rood), d.w.z. meestal op paden of door het bos. Al wandelend of al lopend, alleen, in groep of met het gezin, er is echt voor elk wat wils. Er staan initiators op u te wachten om u met vertrouwen te lanceren.

Op 24 oktober vindt een uniek evenement plaats, een manche van het Belgisch kampioenschap in het midden van Brussel! Ook hier kunt u als beginner deelnemen aan de wedstrijd op een parcours dat past bij uw niveau, terwijl u in de prachtige omgeving van Kasteel de Rivieren kunt genieten van de opwindende sfeer van een wedstrijd op hoog niveau.

Tot slot zijn er de trainingen in het kader van onze “challenge d’hiver” voor de Brusselse oriëntatielopers en iedereen die zijn of haar oriëntatievaardigheden wil ontdekken of verbeteren, op een van de drie voorgestelde omlopen.

bxl-illus

Wat is oriëntatieloop?

Je gaat voor een sportieve activiteit in de buitenlucht, gewapend met een speciale oriëntatiekaart en een kompas. Een fysieke én mentale uitdaging voor 7 tot 77- jarigen!
Oriëntatielopen (OL voor de ingewijden) biedt ontspanning, reflectie en competitie voor de sportievelingen. Alleen of met het gezin, van kinderen tot veteranen, iedereen vindt wat hij of zij zoekt: de mogelijkheid om midden in de natuur of in een stedelijke omgeving te wandelen, hun omgeving te ontdekken, de controlepunten te vinden, of zo snel mogelijk te rennen op een aangepast parcours.
Meer info op de wikipagina : https://nl.wikipedia.org/wiki/Ori%C3%ABntatieloop

Hoe verloopt een oriëntatieloop?

Voor elke datum is het mogelijk, maar niet verplicht, om zich vooraf te registreren.
De dag zelf trek je sportieve kledij (bedekte benen) en sport- of wandelschoenen, aangepast aan het weer. De vrijwilligers van de club wachten je op aan het onthaal. In ruil voor het inschrijvingsgeld (tussen 4 en 10€) ontvang je je kaart en de elektronische chip die nodig is om je passage bij elk controlepunt te valideren, alsook een woordje uitleg of zelfs begeleiding tijdens de activiteit indien je dit wenst. We lenen je ook een kompas als je er zelf geen hebt. Je begeeft je vervolgens naar de start door de signalisatie te volgen. Er wordt beurtelings gestart (binnen het aangekondigde tijdschema). En GO! Zoek de controlepunten, in de volgorde die op je kaart is aangegeven, totdat je de finish bereikt waar een laatste controlepunt de looptijd van je chip zal stoppen. Afspraak aan de bar om dit alles te debriefen :-)

bxl-illus
Remonter